Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZEXCSAKRÁK

Mint azt az előző adásban igértem, íme a szexcsakrák:

A szex hét csakrája


A csakrák a test energiakerekei, ha ezek a központok rosszul működnek, nem lehetsz harmóniában sem fizikailag, sem lelkileg, sem szellemileg. És szexuálisan sem. Ha azonban a csakráid olyanok, amilyennek lenniük kell, nem forognak se túl gyorsan, se túl lassan, sem rossz irányba, akkor a szerelmi életed is kiegyensúlyozott. 

- A gyökércsakra, a Muladhara, az önbizalom csakrája, de a szexuális élettel is igen közeli kapcsolatban van. Gondold csak meg, ha nem érzed jól magadat a bőrödben, a szeretkezéshez sem érzel túl sok kedvet. A Muladharát azonban harmonizálhatod, ha vörös színű tárgyakkal veszed körbe magadat, vagy gyakran viselsz pirosat. De a vanília illatú fürdősóval vagy illatgyertyákkal is ugyanezt a hatást érheted el. 

- A szakrális vagy szexcsakra, a Svadhisthana, a kedv csakrája, természetesen alibidóé is. Ha kedvetlen vagy, úgy általában, szexelni sem szívesen szexelsz. Ezen azonban könnyen segíthetsz, ha narancsszínnel veszed körbe magadat, az illatok közül pedig a jázmin és a narancs legyen a segítőd.

- A napfonatcsakra, azaz a Manipura az egyéniség energiaközpontja, ez irányítja a szexuális identitásoddal, sőt, magával a szeretkezéssel kapcsolatos érzéseket is. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel veled ezen a téren, használj sok halvány és napsárgát, de például egy tüzes tánccal is életre keltheted a csakrádat. 

- A szívcsakra, az Anahata, az érzelmeket és a vágyakat irányítja. Ha túl hevesen lángolsz, vagy ha olyan hideg vagy, mint a jég, az Anahatát kell harmonizálnod. Erre a legjobb módszer, ha mindent zöldbe borítasz magad körül, vagy gyakran hallgatsz lágy, érzelmes, szerelmes zenét.

- A torokcsakra, a Vishuddha a kommunikáció, az önkifejezés és a gondolatok csakrája. Ha gondjaid vannak a vágyaid kimondásával vagy az érzéseid kimutatásával, harmonizálnod kell! Használj több világoskéket a környezetedben, szánj elegendő időt az álmodozásra és a fantáziálásra, akkor minden rendbe jön ezen a téren.

- A harmadik szem csakra, az Ajna, a megérzések, az érzések energiakereke. Nem is kell magyarázni, hogy az intuícióknak mekkora szerepe van a szexben, óriási! Ha azonban nem működik a belső hangod, vagy csak nem hallgatsz rá eléggé, sötétkékkel, ibolyaszínnel, lilával kell körbevenned magadat.

- A koronacsakra, azaz a Sahasrara, a kapcsolatok és kötöttségek csakrája. Ha túlzottan eggyé váltál a kedveseddel, az legalább annyira nem jó, mint ha túl nagy a távolság közöttetek, ezen azonban fehér vagy rózsaszín környezetben könnyebb változtatni, és megtalálhatod az egyensúlyt az én és a mi tudat között.
VIGYÁZZATOK EGYMÁSRA!